Cultuur

Filmliga

Met een nog steeds groeiend aantal bezoekers is de Filmliga inmiddels een vaste waarde binnen de Gemeente Epe. Een kleine club vrijwilligers, die allemaal een passie voor film hebben, organiseert onder de vleugels van Cultuurplein van september tot en met mei eens in de twee weken op vrijdagavond om 20.00 uur een filmvoorstelling in het Kulturhus EGW in Epe. Kwaliteitsfilms uit binnen- en buitenland die zich onderscheiden van de massa door een bijzonder verhaal, prachtige beelden en bevlogen acteurs.

Coronatoegangsbewijs
Vanaf 12 november gelden er nieuwe coronamaatregelen. Ook de Filmliga moet zich hier aan houden. Dit betekent dat je bij een bezoek aan een film een coronatoegangsbewijs nodig hebt, ofwel een bewijs van vaccinatie, test of herstel. Dit geldt voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Daarnaast heb je uiteraard je filmticket nodig en een ID-bewijs. Dat laatste is nodig voor een mogelijke verificatie van het coronatoegangsbewijs. Aangezien de toegangscontrole iets meer tijd vergt, verzoeken wij je vriendelijk om tijdig bij de Filmliga te arriveren. In de zaal hoef je geen 1,5 meter afstand te houden en mag het mondkapje af.

Je kunt voorafgaand aan de film gezellig een drankje bestellen aan de bar. Deze sluit om 20 uur. Vanwege de huidige maatregelen is er voorlopig geen pauze tijdens de films.

Wil je weten hoe je weten hoe je een corona toegangsbewijs kunt krijgen, kijk op www.coronacheck.nl

De vrijwilligers

Al  meer dan 40 jaar zijn vrijwilligers de motor van de Eper filmavonden. Sommigen zijn nu al meer dan 20 jaar betrokken, zoals Bep, Giny en Hanneke.  Die hebben nog het tijdperk van de films op filmbanden meegemaakt, die korte tijd later werden vervangen door video en later DVD.

Wie zijn nu deze vrijwilligers en wat doen zij?
Ruud Heij fungeert als voorzitter, doet de technische supervisie en is soms spreekstalmeester.
Giny de Geus, Bernard Savenije en Albert Kleijn doen het leukste maar meest tijdrovende werk: zij maken ieder half jaar een nieuw filmprogramma.
Bep Dijkman en Jenny Kleinjan zijn onmisbaar door hun veelzijdige inzetbaarheid: techniek, kaartcontrole, overzicht.
Hanneke Postma zorgt voor de teksten in het donateursboekje en de nieuwsbrief/website.
En zij doen het allemaal omdat ze het gewoon heel erg leuk vinden om te doen.

Direct contact met één
van onze medewerkers?

Bel 0578 760100.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief